مخترع مراغه ای موفق به ساخت دستگاه پرینتر سیمان بدون استفاده از داربست و بدون دخالت کارگر شد ؛ این دستگاه عمل سیمان زنی را با مکانیزم خاص و جدید کارتریج سیمان زنی انجام می دهد. این مکانیزم مشابه مکانیزم پرینتر های جوهر افشان می باشد و به همین دلیل در نامگذاری این دستگاه از واژه پرینتر به دلیل تشابه مکانیزم آن به پرینتر های رو میزی جوهر افشان استفاده شده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رصدمراغا ؛ دستگاه پرینتر سیمان بدون استفاده از داربست و بدون دخالت کارگر عمل سیمان زنی با حمایت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان آذربایجان شرقی توسط یکی از مخترعان جوان در مرکز رشد شهید فراحی شهرستان مراغه ساخته شد.

توحید ولی نژند مخترع این دستگاه در گفتگو با خبرنگار ما بابیان این نکته که این دستگاه در بخش عمران باعث افزایش کیفیت سیمان زنی نمای ساختمان‌ها و افزایش دقت و کاهش مصالح مورداستفاده می‌شود، گفت: این دستگاه عمل سیمان زنی ساختمان را با مکانیسم خاص و جدید توسط کارتریج سیمان زنی انجام می‌دهد این مکانیسم مشابه مکانیسم پرینترهای جوهرافشان می‌باشد و به همین دلیل در نام‌گذاری این دستگاه از واژه پرینتر به دلیل تشابه مکانیسم آن به پرینترهای رومیزی جوهرافشان استفاده‌شده است.

وی  با اشاره به نحوه عملکرد این سیستم بیان کرد: عمل حرکت کارتریج در این دستگاه با مکانیسم خاص اسکاچ یوک انجام می‌پذیرد این مکانیسم مناسب‌ترین مکانیسم برای شرایط کاری این دستگاه نسبت به مکانیسم حرکتی ریل واگن می‌باشد، عمل پاشش سیمان ازهد کارتریج  به کمک فشار باد کمپرسور انجام می‌شود و به دلیل حرکت کارتریج با سرعت ثابت سیمان به‌صورت یکدست و باضخامت یکنواخت پاشش می‌شود که این عمل باعث افزایش سرعت و عدم نیاز به شمشه‌کشی می‌شود ولی بااین‌وجود دستگاه قابلیت شمشه‌کشی را نیز دارا می‌باشد.

ولی نژند با اشاره به اینکه این دستگاه، اولین دستگاه سیمان زنی نمای ساختمان‌های بلند در جهان  است گفت: عملکرد دستگاه در دو حالت اتوماتیک حالت دستی حالت اتوماتیک مناسب برای دیوارهای کاملاً صاف می‌باشد و دستگاه بر اساس تنظیمات قبلی عمل می‌کند و محدودیت‌های دارد. در حالت دستی محدودیت وجود ندارد  میزان ضخامت لایه سیمان در مکان‌های ناصاف به‌دلخواه تنظیم می‌شود در حالت دستی تغییر حالت دستگاه در سطوح  صاف به حالت اتوماتیک تنها با فشردن یک کلید انجام می‌شود.

وی افزود : این دستگاه به کمک بالابر مخصوص خود عمل سیمان زنی را از پایین شروع کرده و در بالای ساختمان عمل سیمان زنی را به پایان می‌رساند همچنین به دلیل حمل‌ونقل آسان این دستگاه پرتابل طراحی‌شده است .

این مخترع جوان با اشاره به تجاری‌سازی این سیستم و پتانسیل علمی و فنی در ایران افزود: هیچ کمبودی در کشور  ایران برای تولید دستگاه پرینتر سیمان وجود ندارد و تمام مواد مصرفی دستگاه فوق از قطعات تولید داخل استفاده‌شده است و قسمتی از تکنولوژی ساخت دستگاه پرینتر سیمان انحصاری بوده و هیچ کشوری این فناوری را ندارد قبلاً هم  ذکر کردیم که این پرینتر سیمان اولین دستگاه سیمان زنی نمای ساختمان‌های بلند در جهان است.